τα νέα μας

27 September 2018
Porsche News: Έναρξη παραγωγής της νέας Macan

Στουτγάρδη/Λειψία. Η παραγωγή της νέας Macan έχει ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της Λειψίας, καθώς το πρώτο όχημα που θα παραδοθεί σε πελάτη ήδη περνάει από το φανοποιείο, το βαφείο και τη γραμμή συναρμολόγησης. Ορισμένα μέρη του εργοστασίου προσαρμόστηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Το όχημα με το χρώμα εξωτερικού Mamba Green Metallic θα παραδοθεί για έναν Κινέζο πελάτη. Η Κίνα είναι πλέον η αγορά όπου η Porsche καταγράφει τις υψηλότερες πωλήσεις της. Στη χώρα αυτή η Macan είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς οι πωλήσεις της έχουν ξεπεράσει τις 100.000 μονάδες από το λανσάρισμά της το 2014.  Η διαρκής υψηλή ζήτηση για αυτό το compact SUV της Porsche έχει οδηγήσει σε αύξηση των ρυθμών παραγωγής του, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, η παραγωγή της νέας Macan στο εργοστάσιο της Λειψίας θα ξεπεράσει τις 420 μονάδες ημερησίως, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγες μέρες θα φτάσει στα υψηλά επίπεδα που είχαν επιτευχθεί με το προηγούμενο μοντέλο.

“Η Macan είναι ο απόλυτος ορισμός του επιτυχημένου μοντέλου, τόσο για την Porsche όσο και για το εργοστάσιο της Λειψίας”, λέει ο Gerd Rupp, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche Leipzig Gmbh. “Το 2011 το μοντέλο αποτέλεσε την έμπνευση για μια ριζική νέα αρχή: Τη χρονιά εκείνη, το εργοστάσιο της Λειψίας επεκτάθηκε και έγινε μια εγκατάσταση πλήρους μεγέθους που εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες παραγωγής της Macan, διαθέτοντας μάλιστα και δικό του φανοποιείο και βαφείο. Όταν το εργοστάσιο τέθηκε σε λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2014, η προγραμματισμός προέβλεπε την παραγωγή 40.000 μονάδων ετησίως. Σήμερα παράγουμε περισσότερες από 90.000 μονάδες τον χρόνο για διάφορες αγορές ανά τον κόσμο και, από το 2014, έχουμε παραδώσει περίπου 350.000 μονάδες αυτού του compact SUV σε πελάτες μας παγκοσμίως.

Χάρη σε μια σειρά βελτιστοποιήσεων στο εξωτερικό της, η νέα Macan διαθέτει πλέον ακόμα πιο sport και πιο σύγχρονη εμφάνιση. Το πίσω μέρος ανασχεδιάστηκε εκτενώς, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον κομψό σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου. Η τρισδιάστατη λωρίδα φώτων LED αποτελεί τυπικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό της Porsche. Το φανοποιείο στο εργοστάσιο της Λειψίας επεκτάθηκε ειδικά για να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου παράγεται αποκλειστικά το πίσω καπό. Επιπλέον, διάφορα τμήματα της γραμμής συναρμολόγησης βελτιστοποιήθηκαν και προσαρμόστηκαν με βάση τα νέα επίπεδα παραγωγής της Macan, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το νέο μοντέλο δεν θα υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τον πολυβραβευμένο προκάτοχό του. Στην “Έρευνα Αρχικής Ποιότητας” που διεξάγει το αμερικανικό ινστιτούτο ερευνών αγοράς J.D. Power, η Macan έχει βρεθεί στην πρώτη θέση αρκετές φορές, με την πιο πρόσφατη να είναι τον περασμένο χρόνο.

Η νέα Macan γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Σαγκάη, στα τέλη Ιουλίου. Το compact SUV της εταιρείας έχει σημειώσει εκπληκτική επιτυχία από την παρουσίασή του το 2014, και πλέον παρουσιάζεται σημαντικά αναβαθμισμένο σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, την άνεση, τη συνδεσιμότητα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης που προσφέρει, με αποτέλεσμα να διατηρεί τη θέση του ως το κορυφαίο sport όχημα στην κατηγορία του. Στο εξής, η νέα τεχνολογία LED θα χρησιμοποιείται και στους προβολείς, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Οι πιο εντυπωσιακές καινοτομίες στο εξωτερικό της Macan είναι η οθόνη αφής 10,9 ιντσών του νέου Συστήματος Διαχείρισης Επικοινωνιών PCM, οι ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί που πλέον βρίσκονται σε διαφορετική θέση, αλλά και το sport τιμόνι GT που προέρχεται από την 911. Το σύστημα PCM παρέχει πρόσβαση σε νέες ψηφιακές λειτουργίες, όπως ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος και το online σύστημα πλοήγησης που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Η γκάμα του εξοπλισμού άνεσης επίσης έχει επεκταθεί, καθώς πλέον περιλαμβάνει λειτουργία υποβοήθησης σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ιονιστή και θερμαινόμενο παρμπρίζ.