τα νέα μας

11 April 2016
Η Ελλάδα κυριάρχησε στο διαγωνισμό Yamaha Dealer Built 2016

Την Πέμπτη 31 Απριλίου ολοκληρώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός Yamaha Dealer Built μετά από έναν εντυπωσιακό γύρο ψηφοφορίας. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 22.000 ψήφοι για κατασκευές από ολόκληρη την Ευρώπη. Οι λάτρεις των custom μοτοσυκλετών ψήφισαν ηλεκτρονικά την αγαπημένη τους δημουργία και οι νικητές στις τρεις κατηγορίες κινητήρων ήταν οι εξής: η ισπανική Eduardo Castro Motors στην κατηγορία μονοκύλινδρων/δικύλινδρων εν σειρά, η πολωνική UHMA Bike στην κατηγορία V2/V4 και η ελληνική Jigsaw Custom Motorcycles στην κατηγορία τετρακύλινδρων εν σειρά. Εκτός από τους τρεις νικητές που ανέδειξε το κοινό σε κάθε κατηγορία, δόθηκε ένα τέταρτο ειδικό βραβείο από την κριτική επιτροπή (Grand Jury Favourite) στην πολωνική Pol and Position.

Βασισμένοι στην παγκόσμια επιτυχία των projects Yard Built της Yamaha, όπου κατασκευαστές custom μοτοσυκλετών από ολόκληρο τον κόσμο έκαναν τα μαγικά τους στη σειρά Sport Heritage, οι διαγωνισμοί Yamaha Dealer Built έφεραν την κατασκευή custom μοτοσυκλετών στο επίκεντρο της οικογένειας προϊόντων της Yamaha. Μετά από την τεράστια επιτυχία του πρώτου γύρου, στον δεύτερο διαγωνισμό οι αντιπρόσωποι της Yamaha σε ολόκληρη την Ευρώπη δοκίμασαν για άλλη μια φορά τις ικανότητές τους και τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν τις δικές τους μηχανές Yard Built.

“Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Yard Built μαζί με τους κορυφαίους κατασκευαστές custom μοτοσυκλετών στον κόσμο, δεν πιστεύαμε ότι το επίπεδο στο Δίκτυο Συνεργατών μας θα ήταν τόσο υψηλό”, σχολίασε ο Υπεύθυνος συντονισμού μάρκετινγκ της Yamaha Motor Europe, Cristian Barelli. “Στην ουσία, απέδειξαν ότι οι δυνατότητες εξατομίκευσης μιας μοτοσυκλέτας Sport Heritage δεν περιορίζονται μόνο στους ειδήμονες που διαθέτουν απεριόριστο προϋπολογισμό. Οι τέσσερις νικητές μας έδειξαν πραγματική αυθεντικότητα σε κάθε μία από τις κατηγορίες κερδίζοντας επάξια το σεβασμό και τις ψήφους του κοινού”.

Η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ισπανία Eduardo Castro Motors, κέρδισε την προτίμηση του κοινού συγκεντρώνοντας 4.000 ψήφους στην κατηγορία μονοκύλινδρων/δικύλινδρων εν σειρά με την εκπληκτική έκδοση της Yamaha XSR700, την οποία ονόμασε “BY DESIGN E.CASTRO”. Η σκληροτράχηλη όψη αυτής της έκδοσης της XSR700 επιτεύχθηκε με διάφορες τροποποιήσεις, όπως τα υπερμεγέθη τρακτερωτά ελαστικά, το προσαρμοσμένο πίσω μέρος, τον προβολέα και τα φτερά, καθώς και την πανέμορφη σέλα. Η custom εξάτμιση Akrapovič, το τιμόνι, τα μαρσπιέ και οι καθρέφτες προσθέτουν μια επιπλέον πινελιά στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Κερδίζει επάξια το βραβείο στην κατηγορία της με αυτά τα χαρακτηριστικά και το τέλειο χρώμα που ολοκληρώνει την εμφάνισή της.

Με μια αποφασιστική νίκη στην κατηγορία V2/V4 και συγκεντρώνοντας 5.470 ψήφους, η πολωνική UHMA Bike δημιούργησε μια εκδοχή της θρυλικής Yamaha VMAX, την οποία ονόμασε “NOAH”. Η κομψή έκδοση της “θηριώδους” μοτοσυκλέτας δρόμου επιτεύχθηκε με μια σειρά τροποποιήσεων, όπως η διαφορετική πίσω σέλα, το πίσω φως και τα φλας, που μεταμόρφωσαν το πίσω μέρος. Επίσης, στις τροποποιήσεις περιλαμβάνονται το ρεζερβουάρ, το τιμόνι, τα δισκόφρενα και τα πεντάλ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μοτοσυκλέτα-σύμβολο αντάξια της VMAX. Οι τροποποιήσεις στην εξάτμιση συμπληρώνουν την κατασκευή και προσθέτουν απίστευτο ήχο.

Η ελληνική Jigsaw Custom Motorcycles συμμετείχε στο διαγωνισμό με την XJR1300 και συγκέντρωσε 3.503 ψήφους στην κατηγορία τετρακύλινδρων εν σειρά με την απίστευτη δημιουργία της “The Missing Piece”. Η μοτοσυκλέτα τύπου brat café racer, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση σε δρόμο, τιμά τις ημέρες των απόλυτων αγωνιστικών διοργανώσεων της δεκαετίας του ’70, με ένα φέρινγκ εμπνευσμένο από εκείνη την εποχή. Με προσαρμοσμένο πίσω μέρος, ακτινωτές ζάντες και εξάτμιση σε μαύρο ματ χρώμα, αυτή η μοτοσυκλέτα κέρδισε πραγματικά τις καρδιές του κοινού. Καθώς διαθέτει μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και την εμβληματική σχεδίαση Yamaha Speedblock, η XJR πραγματικά τραβά τα βλέμματα.

Οι Pawel Ryback και Greg Dabrowski από την πολωνική Pol and Position ήταν οι άξιοι νικητές του βραβείου της κριτικής επιτροπής (Grand Jury Favourite) με την εντελώς αυθεντική εκδοχή της μοτοσυκλέτας XSR700. Θέλησαν να τιμήσουν τη μοτοσυκλέτα από την οποία ξεκίνησαν όλα, την πρώτη μηχανή της Yamaha, την YA-1 Akatombo, που κυκλοφόρησε το 1955. Η αλλαγή είναι απίστευτη! Η καρδιά της υπερσύγχρονης XSR700 βρίσκεται σε μια custom μοτοσυκλέτα που “ζει” και “αναπνέει” όπως ο θρυλικός πρόγονός της.

Αν η δεξιοτεχνία των αντιπροσώπων της Yamaha σάς ενέπνευσε και θέλετε να δείτε περισσότερα, η Yamaha θα συμμετάσχει στις εκθέσεις custom μοτοσυκλετών Bike Shed που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι και στο Λονδίνο τους επόμενους δύο μήνες. Εκεί θα παρουσιαστούν ακόμα πιο εμπνευσμένες κατασκευές βασισμένες στη σειρά Sport Heritage, από κατασκευαστές όπως η ιταλική Moto di Ferro, η ελβετική GS MASHIN και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τις εκθέσεις στη διεύθυνση www.thebikeshed.cc/event/bike-shed-paris-2016 και ελάτε να γιορτάσουμε την κουλτούρα των custom μοτοσυκλετών σε όλο της το μεγαλείο.