προφίλ

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. είναι η επίσημη αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, της PORSCHE AG και της SIXT στην Ελλάδα.

Η παράδοση της Μοτοδυναμικής ξενικά το 1969 με την εισαγωγή προϊόντων Yamaha στην Ελλάδα από την τότε εταιρεία «Αφοι Ηλιόπουλοι». Σήμερα η Μοτοδυναμική είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 2005, ενώ τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.

Την δεκαετία του 1990 η εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της αρχικά στην Βουλγαρία και μετέπειτα στην Ρουμανία αποκτώντας δικαιώματα επίσημου εισαγωγέα από την Yamaha Motor Co. και για τις δύο χώρες.
Η εταιρεία θέλοντας να διαμορφώσει μία ολοκληρωμένη εμπορική πρόταση έχει προχωρήσει σε πλήθος εμπορικών συμφωνιών μέσω των οποίων έχει αποκτήσει δικαιώματα επίσημου εισαγωγέα για μία σειρά καταξιωμένων εμπορικών οίκων στον τομέα των σκαφών, λιπαντικών, ελαστικών και ειδών ρουχισμού αναβάτη, (Continental, Alpinestars, Shark, Richa, και Selva).

Από το 2011 η Μοτοδυναμική έχει εντάξει περήφανα στις εμπορικές της δραστηριότητες εκείνη της Porsche για την ελληνική αγορά. Ο θρυλικός θυρεός της Porsche ήρθε να πλαισιώσει την γκάμα των προϊόντων της Μοτοδυναμικής προσφέροντας τις συγκινήσεις που μόνο μία μπράντα σαν αυτή της Porsche μπορεί να προσφέρει.

Τα τρία Porsche Centers στη Μεταμόρφωση και τη Γλυφάδα για την περιοχή της Αθήνας και στη Θέρμη για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης, είναι στελεχωμένα με το αρτιότερο προσωπικό και εξοπλισμό, έτοιμα να ανταπεξέλθουν στις υψηλότατες απαιτήσεις της μπράντας υπηρετώντας με προσήλωση τη βαθιά ιστορία της.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η Μοτοδυναμική ΑΕΕ αποκτά το 80,5% της εταιρείας Λάϊον Ρένταλ Α.Ε και σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Sixt με προσανατολισμό στην διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών της και την επανατοποθέτησή της στην αγορά.

Η οργανωσιακή δομή της Μοτοδυναμικής περιλαμβάνει τους παρακάτω εμπορικούς κλάδους, την YAMAHA, την PORSCHE, την SIXT και το ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ. Η δομή συμπληρώνεται και από τους τρεις υποστηρικτικούς κλάδους της Οικονομικής Διεύθυνσης, της Πληροφορικής και των Ανθρώπινων Πόρων.

Η Μοτοδυναμική απασχολεί στο σύνολό της μία ομάδα 120 καταρτισμένων επαγγελματιών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από πελατοκεντρικό προσανατολισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο δίκτυο συνεργατών της, στους μετόχους της, καθώς και στο ευρύτερο καταναλωτικό και όχι μόνο κοινό. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου, στα Porsche Centers της Μεταμόρφωσης και της Θεσσαλονίκης, στα τρία καταστήματα του Μοτοδικτύου καθώς και στα γραφεία της Μοτοδυναμικής στη Σόφια Βουλγαρίας και στο Βουκουρέστι Ρουμανίας.

Οι πωλήσεις του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ το 2018 ανήλθαν στα 59,5 εκ.

Ο υψηλός επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία του προσωπικού της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, προσφέρουν στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες η εταιρεία σχεδιάζει με αποφασιστικότητα τα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα.