διοικητικό συμβούλιο

Πάρης Κυριακόπουλος – Πρόεδρος του Δ.Σ. – Εκτελεστικό Μέλος
Έχει πτυχία B.A με διάκριση (Cum Laude) σε Φιλοσοφία, Πολιτική, Οικονομικά (PPE) από το University of Pennsylvania στη Philadelphia, PA, USA και MBA με ανώτατη διάκριση (High Distinction) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School στο Cambridge, MA,USA. Από το 2010 εώς το 2015 διατέλεσε Γενικός Διευθυντής στον τομέα FiberLean, Filtration & Performance Additives, IMERYS S.A που εδρεύει στο Παρίσι. Από το 2016 διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία FiberLean Technologies Ltd. με έδρα στo St. Austell, Cornwall, UK.   Από το 2005 έως το 2008 υπήρξε σύμβουλος επιχειρήσεων με την Boston Consulting Group στην Βιέννη, Αυστρία. Διατελεί σύμβουλος στο σωματείο του ALBA από το 2013.

Σωτήρης Χατζίκος – Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος
Κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ A.E.E. από τον Ιανουάριο 2008. Από το 1994 ως το 2007 εργάστηκε στον Όμιλο S&Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΑΕ (πρώην ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης), όπου τα τελευταία χρόνια κατείχε τον ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Αγγλία για τον πολυεθνικό όμιλο βιομηχανικών αερίων AIR PRODUCTS PLC ως Manager, European Treasury Operations. Επίσης έχει διδάξει για σειρά ετών στο Athens Laboratory of Business Administration (ALBA) το μάθημα «Mergers & Acquisitions» στο πρόγραμμα Professional ΜΒΑ. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με διάκριση στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Κατέχει πτυχίο Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Manchester Business School.

Ιωάννης-Στυλιανός Ταβουλάρης – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. – Εκτελεστικό Μέλος
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και απέκτησε Master από το Πανεπιστήμιο Βοστόνης. Επίσης κατέχει BS στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Bentley. Είναι Μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΩΡΙΟΝ 0ΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, Αντιπρόεδρος των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ.Ε. από το 2007, μέλος της SOCIAL AFFAIRS COMMITTEE (SAC) (E.U.) από το 2005, και μέλος του AEROSPACE & DEFENSE INDUSTRIES ASSOCIATION OF EUROPE (ASD) από το 2005. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ από το 2002 ως το 2008 και του PROFESSIONAL CHAMBER OF THE ENTERPRISE POLICY GROUP της E.E. (Επαγγελματικό Τμήμα της Ομάδας Πολιτικής Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) από το 2003 ως το 2007.

Χρήστος Αβραμίδης – Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Είναι Διδάκτωρ Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Reading (1995). Είναι κάτοχος Master στην Οικονομική των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Reading (1990) και απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree College) με διάκριση στα Οικονομικά (1989). Εργάστηκε στη Σίγμα Χρηματιστηριακή από το 1998 έως το 2000 ως υπεύθυνος μακροοικονομικής ανάλυσης και στην ΑΒΝ AMRO από το 2000 έως το 2001 ως υπεύθυνος οικονομικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Από το 2001 έως το 2012 εργάστηκε στην Όμιλο της PROTON Τράπεζας, όπου διατέλεσε Διευθυντής Ανάλυσης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Σχέσεων με Επενδυτές και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της PROTON Asset Management ΑΕΠΕΥ. Επίσης έχει διατελέσει Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Χ.Α. Ωμέγα ΑΕΕΧ. Από το Μάρτιο του 2012 εργάζεται ως Σύμβουλος στην ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε.

Δρ. Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης είναι Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ (The Athens Laboratory of Research in Marketing – A.LA.R.M.) και Διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία» του ιδίου Τμήματος. Είναι επίσης Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΟΠΑ (2012-). Διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (European Marketing Academy – EMAC) για τη διετία 2008-2010 και Αντιπρόεδρός της την περίοδο 1990-1993 καθώς και πρόεδρος του Global Sales Science Institute (GSSI) για την περίοδο 2010-2012. Είναι εκλεγμένο Fellow του Chartered Institute of Marketing και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και από τους εμπνευστές της ίδρυσης της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, της οποίας είναι και εκλεγμένος Πρόεδρος. Από τον Ιανουάριο 1981 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1985 δίδαξε Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Σκωτία.

Έχει παρουσιάσει μια σειρά εργασιών στις Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 170 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και στα πιο αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά Μάρκετινγκ στον κόσμο που περιλαμβάνουν το Journal of Marketing, το Journal of the Academy of Marketing Science, το International Journal of Research in Marketing, το Journal of Product Innovation Management κ.ά. Είναι μέλος του Editorial Board σε έξι διεθνή περιοδικά του Μάρκετινγκ μεταξύ των οποίων το Industrial Marketing Management και το European Journal of Marketing και έχει τιμηθεί κατά καιρούς με βραβείο καλύτερης δημοσιευμένης εργασίας. Έχει διατελέσει σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θέματα στρατηγικού Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (1997-2000), καθώς και του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (2010-2012) του ΟΠΑ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (2010-2012). Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών (2008-), μέλος της Επιτροπής Εργαστηρίων (2009-), μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας (2010-) του ΟΠΑ και Μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2012-).

Λευκοθέα Βαράγκη – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Σπούδασε αγροτική οικονομία στην Αγγλία. Εργάστηκε στην ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΑΒΕΠΕ στη διεύθυνση λιανικών πωλήσεων και είχε την ευθύνη του Αfter Sales Service. Για μια διετία διετέλεσε μέλος του ΔΣ. Μεταπήδησε στο χώρο των ετοίμων ενδυμάτων το 1985, ξεκινώντας την ΕΝΔΥΜΑΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ που σχεδίαζε, κατασκεύαζε και πωλούσε λιανικώς το εμπορικό σήμα ΤΗΕ BOSTONIANS. Με την ανάληψη της πανελλήνιας διανομής του σήματος ΤΗΕ BOSTONIANS από την εταιρεία SPORTSMAN, στην οποία επίσης υπήρξε μέλος του ΔΣ, παρέμεινε στη διεύθυνση λιανικών πωλήσεων και για άλλα σήματα της εταιρείας. Συνέχισε στη NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, αναπτύσσοντας το δίκτυο των καταστημάτων των επωνύμων συλλογών που αντιπροσωπεύει ο Όμιλος στη Ρουμανία στα Σκόπια στο Κόσσοβο παράλληλα είχε την ευθύνη καταστημάτων στην Ελλάδα, κυρίως αυτών που λειτουργούν μέσα σε εμπορικά κέντρα. Σήμερα εργάζεται για την δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων ποιότητας και του δικτύου διανομής τους.

Οδυσσέας Κυριακόπουλος – Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία. Έχει πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας. Πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Lavipharm Α.Ε. και της Lamda Development A.E. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011).Εργάζεται στην εταιρεία από το 1979.

Νικόλαος-Σωκράτης Λαμπρούκος – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Ο Νικόλαος – Σωκράτης Λαμπρούκος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός – Μηχανικός Παραγωγής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), κάτοχος Masters in Business Administration (Manchester Business School), διδακτορικού (PhD) και μεταδιδακτορικού (Post Doc) τίτλου σπουδών (London Business School).
Είναι ιδρυτικό μέλος, μέτοχος και Πρόεδρος των εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων ΒΡΜ Α.Ε. και υψηλής τεχνολογίας Analogies A.E., καθώς και ιδρυτικό μέλος άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας (start ups), αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας και παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Είναι επίσης Πρόεδρος της Encode SA, εξειδικευμένης εταιρείας παροχής λύσεων και υπηρεσιών ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων Encode SA. Ηταν Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM Holdings, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM IT Services, Πρόεδρος των εταιριών Αττικές Τηλεπικοινωνίες, INTRACOM IT Services Denmark, INTRACOM Jordan, καθώς και εκτελεστικό μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών INTRACOM Telecom, Hellas on Line, Intrakat, κα. Εχει διατελέσει Research Fellow στο London Business School, έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και έχει διατελέσει μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣΜΑ.

Παύλος Λάσκαρις – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Είναι μέλος του ΔΣ της ΛΑΜΔΑ A.E. που διανέμει αυτοκίνητα μάρκας FIAT, ALFA ROMEO, LANCIA, TOYOTA, HYUNDAI, KIA MOTORS στα Βόρεια προάστια της Αθήνας. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στον κλάδο του αυτοκινήτου, το 1970 στην εταιρία AKMIS A.E. που αντιπροσώπευε τότε στην Ελλάδα, τη Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία SIMCA. Το 1975 έγινε προϊστάμενος στο τμήμα ανταλλακτικών της FIAT – ΠΑΝΕΛΛΑΣ ΑE Το 1978 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της ΩΤΟΤΕΧΝΙΚΑ Α.Ε. θυγατρική εταιρία της FIAT – ΠΑΝΕΛΛΑΣ Α.Ε. Από το 1980 μέχρι το 1985 ανέλαβε Συνδιευθύνων Σύμβουλος στη FIAT – ΠΑΝΕΛΛΑΣ Α.Ε. Το 1985 ανέλαβε τη θέση του Αντιπρόεδρου και του Εντεταλμένου Συμβούλου στη MAVA A.E. αντιπροσώπου τότε της μάρκας RENAULT, θέση την οποία διατήρησε ως το `2003. Την περίοδο 1994 – 1995, με την ιδιότητα του συμβούλου ασχολήθηκε με την προώθηση των αυτοκινήτων της ΚΙΑ MOTORS ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στην Ελλάδα. Ο κος Π. Λάσκαρις υπήρξε από το 1980 ως το 2011, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (ΣΕΑΑ). Επίσης είναι μέλος του ΔΣ του ΙΟΒΕ. Από το 1986 έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ειδικό τύπο, αρχικά στο περιοδικό «Αuto Express» και από το 1992 μέχρι σήμερα, σε δική του στήλη στο περιοδικό «4Τροχοί».

Χρήστος Τσάγκος – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Ο Χρήστος Τσάγκος είναι Web Entrepreneur, Technology Investor και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Διετέλεσε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα και Περιοχιακός Διευθυντής Consumer & Online Marketing για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Προγενέστερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Intel στην Ελλάδα και Διευθυντής Δικτύων για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με βάση το Λονδίνο όπου εργάσθηκε συνολικά 12 χρόνια. Έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναπτύξει ηλεκτρονικές καινοτομίες για την Airbus, Jaguar και Santa Cruz Operation. Με έντονη κοινωνική προσφορά, είναι Πρόεδρος Νεανικής Επιχειρηματικότητας ΣΕΝ/JA, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και έχει ιδρύσει το Microsoft Innovation Center στην Αθήνα με τον Bill Gates. Έχει τιμηθεί με το HMS Royal Award for Exports από την Queen Elizabeth II. Οι σπουδές σε θέματα Υπολογιστών έχουν διεξαχθεί στο Reading University και στο UMIST και σε θέματα Management στο INSEAD και Wharton Business School.

Επιτροπή Αμοιβών
Λευκοθέα Βαράγκη – 
Πρόεδρος
Οδυσσέας Κυριακόπουλος –
Μέλος
Ιωάννης-Στυλιανός Ταβουλάρης –
Μέλος


Ελεγκτική Επιτροπή
Νικόλαος-Σωκράτης Λαμπρούκος –
Πρόεδρος
Χρήστος Αβραμίδης –
Μέλος
Παύλος Λάσκαρις –
Μέλος